gastro kutak - prodan tartufiSlide thumbnail

GASTRO KUTAK


Gurmanska kuhinja današnjice nezamisliva je bez ove podzemne gljive koja se smatra vrhuncem svjetske gastronomije te je izniman sastojak za sljubljivanje s različitim jelima, od domaće istarske tjestenine i mesa boškarina pa sve do najkvalitetnije jadranske ribe. Mi vjerujemo da je za svaku pravu stvar potrebno vremena. Odvojite svoje vrijeme i prepustite se u avanturu okusa, mirisa i doživljaja s istarskim zlatom – tartufom. Vrijeme uloženo u prave stvari uvijek će u vama buditi sjećanja na divno provedene trenutke.


Ravioli punjeni domaćim sirom u umaku od tartufa

Vrijeme pripreme: 30 min

Sastojci za 2 osobe:

Postupak pripreme: Maslac rastopiti u tavi na laganoj vatri te dodati Tartufatu. Za to vrijeme skuhati raviole te u tavu dodati prstohvat soli i dvije jušne žlice vode u kojima su se prethodno kuhali ravioli. Nakon 10min pirjanja na laganoj vatri u tavu dodati vrhnje i malo parmezana. Kada su ravioli skuhani preliti ih umakom i dodati parmezan i svježe tartufe po želji.


Truffle beefsteak u umaku od tartufa i vrganja s pireom od graška

Vrijeme pripreme: 30 min

Sastojci za 2 osobe:

Postupak pripreme: Maslac(30g) rastopiti u tavi na laganoj vatri te dodati umak od Tartufa i vrganja. Za to vrijeme staviti kuhati grašak uz dodatak prstohvata soli. Odreske popapriti i posoliti. Pripremiti grill tavu za beefsteak te ga termički obraditi po vlastitoj želji. Za medium pečeni beefsteak preporučamo pečenje svakog odreska po 8 minuta, dva puta po dvije minute sa svake strane. Na netom gotov odrezak dodati par kapi worchester saucea i maslinovog ulja s bijelim tartufom. U skuhani i ocijeđeni grašak dodati preostali maslac i zajedno propasirati. Pri serviranju preko odreska preliti gotov umak te po želji naribati svježih tartufa i poslužiti sa pireom od graška.


Gurmanski truffle burgeer s čipsom od cikle

Vrijeme pripreme: 50 min

Sastojci za 2 osobe:

Postupak pripreme: Oprati ciklu, narezati na tanke ploškice i posložiti na papir za pečenje te peći 40min u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Pljeskavice peći na zagrijanom grillu 3-4 minuta sa svake strane. Peciva prerezati te zagrijati na grillu. Pred kraj pečenja na meso dodati sir sa tartufima te pustit još par minuta na grillu kako bi se sir rastopio. Ispečenu ciklu staviti da se ohladi te posoliti i popapriti. U pecivo složiti salatu i meso sa sirom te dodati umak Bijela tartufata. Poslužiti sa čipsom od cikle.


Mediteranska salata s kravljim sirom od tartufa

Vrijeme pripreme: 10min

Sastojci za 2 osobe:

Postupak pripreme: Oprati salatu i smokve. Narezati smokve na kolutiće, te sir na tanke ploškice. Dodati sol,papar, začinsko bilje te ocat i Maslinovo ulje s crnim tartufom.


Mousse od sviježe skute sa džemom od kruške i crnog tartufa

Vrijeme pripreme: 1h

Sastojci za 2 osobe:

Postupak pripreme: U slatko vrhnje dodati vaniliju te miksati 3min. Postepeno dodavati skutu te miksati još 3 minute. Gotovu smjesu staviti u hladnjak na 1h. Poslužiti s Džemom s tartufom.


Tagliatelle s tartufatom

Vrijeme pripreme: 15 min

Sastojci za 2 osobe:

Postupak pripreme: Zakuhajte posoljenu vodu u velikom loncu, ubacite u kipuću vodu svježe tagliatelle i kuhajte kao što je naznačeno na pakiranju (obično je dovoljno 2-3 minute).

Na većoj tavi rastopite maslac i zatim dodajte tartufatu, 2 žlice vode u kojoj se kuha pasta i dobro promiješajte dok se sve dobro ne poveže.

Maknite s vatre i u umak od tartufate umiješajte skuhane i ocijeđene tagliatelle. Dodajte naribani parmezan i promiješajte. Na kraju dodajte par kapi extra-djevičanskog maslinovog ulja i poslužite toplo s još malo parmezana narezanog na listiće. Dobar tek!

Izvor: www.journal.hr


logo_600px