BUZET Na samom sjeveru prekrasnog Jadranskog mora nalazi se poluotok Istra. Okružena biserno čistim morem, Istra u svojoj unutrašnjosti skriva pravo prirodno bogatstvo. Kako biste spoznali i istinski doživjeli Istru svim svojim osjetilima potrebno je krenuti u njenu unutrašnjost, stići u Buzet i prepustiti se doživljajima grada tartufa. Buzet pruža vrhunske doživljaje za najosjetljivija nepca. Dom je to ekstradjevičanskih maslinovih ulja, sira, meda, rakija i vina iznimne kvalitete te je prirodno stanište najcjenjenije podzemne gljive na svijetu –tartufa. | NAŠ OBRT Osnovna djelatnost našeg obiteljskog obrta već je naraštajima prenošen i tradicijski očuvan lov na tartuf te distribucija vlastitih proizvoda spravljenih od istarskog tartufa i najfinijih prirodnih sastojaka do svojih kupaca i potrošača. Tijekom sezone rasta bijelog i crnog tartufa, sviježe tartufe dostavljamo brojnim restoranima i svim ljubiteljima tartufa diljem zemlje i svijeta. | VIZIJA / MISIJA Naša je vizija biti uvažen i poželjan poslovni partner, priznat na tržištu te poznat po besprijekornoj kvaliteti svojih proizvoda i usluga. Izgradnjom prijateljskih odnosa i brigom prema prirodi želimo zaštititi interese naših kupaca, poslovnih partnera i sredine u kojoj živimo i radimo. Naša najveća vrijednost je dugogodišnja obiteljska tradicija kojom stvaramo originalan brend pružajući svima najbolje okuse, mirise i doživljaje Istre. | 100% PROIZVEDENO U HRVATSKOJ Svi su naši proizvodi proizvedeni u Hrvatskoj i satkani od namirnica iz čiste i netaknute istarske prirode. Trud, predanost i odgovornost cijele obitelji, te iznad svega strast i ljubav prema tartufima, sastojci su to koji čine posebnim naše proizvode prepoznatljivog i neodoljivog okusa i mirisa. Cijeli proces prerade, skladištenja i distribucije tartufa praćen je visokom kvalitetom i HACCP standardom. |
Rastemo s prirodom.
Najbolji predstavnik istarske zemlje. Fin, božanstven, rustikalan, vrhunac gastronomskog doživljaja. Čudo prirode, ničim usporediv i ničim zamjenjiv.
Tartuf je podzemna gljiva koja raste u simbiozi na korjenu određenih vrsta drveća od kojih su najčešći hrast, bukva i lješnjak. Kako bi sačuvali prirodni ciklus i stanište tartufa, potrebno je savjesno i odgovorno postupati nalazištima ovog blaga te omogućiti nesmetani nastavak mikorize. Dolina rijeke Mirne najveće je nalazište istarskog bijelog tartufa.
U Istri raste nekoliko vrsta tartufa od kojih je daleko najpoznatiji i najcjenjeniji Istarski bijeli tartuf ili Tuber magnatum pico koji dozrijeva od rujna do siječnja. Upravo je tada i najbolje vrijeme za uživanje u ovoj vrhunskoj gastronomskoj deliciji. Zimi se također može pronaći i crni tartuf tipa Tuber brumale,a ukoliko ste željni uživanja u tartufima tijekom cijele godine to će vam zadovoljstvo pružiti crni tartuf tipa Tuber aestivum ili neki od mnogobrojnih proizvoda od tartufa iz našeg asortimana.
BIJELI TARTUF
lat. Tuber Magnatum Pico
Najcjenjeniji među svim vrstama tartufa. Ova će delicija u sezoni pronalaska svojim intenzivnim mirisom privući svakog iskonskog ljubitelja pravog tartufa. Raste od rujna do siječnja na dubini od 1-25cm ispod zemlje i može se pronaći u podnožju stabala hrasta,bukve,lješnjaka. Gleba mu je bež do oker boje prošarana tankim bijelim venama. Bijeli se tartuf klasira prema težini pojedinog primjerka, no konzumirate li mali primjerak od svega nekoliko grama ili ekstra veliki primjerak kvaliteta i miris su uvijek isti. Može se konzumirati i sirov, bez termičke obrade.
CRNI LJETNI TARTUF
lat.Tuber aestivum
Crni tartuf koji raste ljeti pa sve do kasne jeseni jedna je od najčešćih vrsta crnog tartufa. Može se pronaći na dubini od 1-10cm ispod zemlje u podnožju lješnjaka, topola, hrasta, bukvi i borova. Gleba mu je bež do svjetlo smeđe boje prošarana tankim bijelim venama. Blažeg je i manje intenzivnog mirisa no unatoč tome veoma konzumiran i obožavan od strane ljubitelja tartufa. Može se konzumirati sirov ili kratko termički obrađen.
CRNI ZIMSKI TARTUF
lat. Tuber brumale
Mirisom najintenzivniji gomolj među crnim tartufima, svoju sezonu ima zimi, od rujna pa sve do siječnja. Gleba je tamno smeđe boje prošarana debljim bijelim venama. Može ga se pronaći na dubini od 1-15cm ispod zemlje u podnožju stabala hrasta i lješnjaka. Prije konzumacije preporuča se kratka termička obrada.
CRNI PLEMENITI TARTUF
lat.Tuber melanosporum
Najcjenjeni među vrstama crnog tartufa zbog svog specifično intenzivnog okusa i aromatičnog mirisa. Gleba mu je tamno smeđe do crne boje prošarana izrazito tankim bijelim venama. Raste od siječnja do proljeća na dubini od 1-20cm ispod zemlje u podnožju stabala lješnjaka, hrasta i crnog graba. Prije konzumacije preporuča se kratka termička obrada.
Lov na tartuf poseban je i nezaboravan događaj za svakog ljubitelja ove podzemne gljive. Ispričati ćemo vam priču o našoj obiteljskoj tradiciji lova na tartuf i prenijeti potpuni doživljaj od adrenalina i iščekivanja pri potrazi za ovim blagom, pa sve do iskustva u pripremanju zajedničkog ulova i uživanju u mirisima i okusima naših proizvoda i delicija od tartufa.
Posjetite nas i priuštite sebi nezaboravnu avanturu lova na tartuf te saznajte priču o tom dragulju prirode.
Potraga je jedinstvena, zahtjeva strpljenje i predanost te veliku ljubav prema ovoj podzemnoj gljivi. Specifičan miris koji dopire iz vlažne zemlje uglavnom hrastove šume, ljudskim je osjetilima nemoguće razaznati, no istrenirani pseći njuh osjetiti će ga i pronaći tartuf. | Pas brzim kretanjem svojih šapica označava područje gdje je pronašao tartuf kako bi pokazao vlasniku mjesto na kojem će iskopati ovo podzemno blago. Psi za tartufe iznimno su cijenjeni i naraštajima se uzgajaju i treniraju u našoj obitelji za lov na tartufe. | Bilo koje doba dana ili noći pogodno je za odlazak u lov na tartuf. Nikada se nezna kada će tartuf otpustit svoj čaroban miris te je upravo zato odlazak u lov na tartuf uvijek jedinstven i pun adrenalina. |
Želim rezervirati svoj dolazak na LOV NA TARTUF |
Dugogodišnja tradicija, trud i predanost cijele obitelji, te iznad svega strast i ljubav prema tartufima, sastojci su to koji čine posebnim naše proizvode prepoznatljivog i neodoljivog okusa i mirisa. Razlog više da uživate baš naše proizvode je taj što su naši proizvodi 100% hrvatski te su satkani od namirnica iz čiste i netaknute istarske prirode. Neka naši proizvodi ispune sva vaša očekivanja, a poseban užitak pridonese odličnom raspoloženju žele vam Prodan Tartufi.
Gurmanska kuhinja današnjice nezamisliva je bez ove podzemne gljive koja se smatra vrhuncem svjetske gastronomije te je izniman sastojak za sljubljivanje s različitim jelima, od domaće istarske tjestenine i mesa boškarina pa sve do najkvalitetnije jadranske ribe. Mi vjerujemo da je za svaku pravu stvar potrebno vremena. Odvojite svoje vrijeme i prepustite se u avanturu okusa, mirisa i doživljaja s istarskim zlatom – tartufom. Vrijeme uloženo u prave stvari uvijek će u vama buditi sjećanja na divno provedene trenutke.
Ravioli punjeni domaćim sirom u umaku od tartufa
Vrijeme pripreme: 30 min
Sastojci za 2 osobe:
Postupak pripreme: Maslac rastopiti u tavi na laganoj vatri te dodati Tartufatu. Za to vrijeme skuhati raviole te u tavu dodati prstohvat soli i dvije jušne žlice vode u kojima su se prethodno kuhali ravioli. Nakon 10min pirjanja na laganoj vatri u tavu dodati vrhnje i malo parmezana. Kada su ravioli skuhani preliti ih umakom i dodati parmezan i svježe tartufe po želji.
Truffle beefsteak u umaku od tartufa i vrganja s pireom od graška
Vrijeme pripreme: 30 min
Sastojci za 2 osobe:
Postupak pripreme: Maslac(30g) rastopiti u tavi na laganoj vatri te dodati umak od Tartufa i vrganja. Za to vrijeme staviti kuhati grašak uz dodatak prstohvata soli. Odreske popapriti i posoliti. Pripremiti grill tavu za beefsteak te ga termički obraditi po vlastitoj želji. Za medium pečeni beefsteak preporučamo pečenje svakog odreska po 8 minuta, dva puta po dvije minute sa svake strane. Na netom gotov odrezak dodati par kapi worchester saucea i maslinovog ulja s bijelim tartufom. U skuhani i ocijeđeni grašak dodati preostali maslac i zajedno propasirati. Pri serviranju preko odreska preliti gotov umak te po želji naribati svježih tartufa i poslužiti sa pireom od graška.
Gurmanski truffle burgeer s čipsom od cikle
Vrijeme pripreme: 50 min
Sastojci za 2 osobe:
Postupak pripreme: Oprati ciklu, narezati na tanke ploškice i posložiti na papir za pečenje te peći 40min u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Pljeskavice peći na zagrijanom grillu 3-4 minuta sa svake strane. Peciva prerezati te zagrijati na grillu. Pred kraj pečenja na meso dodati sir sa tartufima te pustit još par minuta na grillu kako bi se sir rastopio. Ispečenu ciklu staviti da se ohladi te posoliti i popapriti. U pecivo složiti salatu i meso sa sirom te dodati umak Bijela tartufata. Poslužiti sa čipsom od cikle.
Mediteranska salata s kravljim sirom od tartufa
Vrijeme pripreme: 10min
Sastojci za 2 osobe:
Postupak pripreme: Oprati salatu i smokve. Narezati smokve na kolutiće, te sir na tanke ploškice. Dodati sol,papar, začinsko bilje te ocat i Maslinovo ulje s crnim tartufom.
Mousse od sviježe skute sa džemom od kruške i crnog tartufa
Vrijeme pripreme: 1h
Sastojci za 2 osobe:
Postupak pripreme: U slatko vrhnje dodati vaniliju te miksati 3min. Postepeno dodavati skutu te miksati još 3 minute. Gotovu smjesu staviti u hladnjak na 1h. Poslužiti s Džemom s tartufom.
Tagliatelle s tartufatom
Vrijeme pripreme: 15 min
Sastojci za 2 osobe:
Postupak pripreme: Zakuhajte posoljenu vodu u velikom loncu, ubacite u kipuću vodu svježe tagliatelle i kuhajte kao što je naznačeno na pakiranju (obično je dovoljno 2-3 minute).
Na većoj tavi rastopite maslac i zatim dodajte tartufatu, 2 žlice vode u kojoj se kuha pasta i dobro promiješajte dok se sve dobro ne poveže.
Maknite s vatre i u umak od tartufate umiješajte skuhane i ocijeđene tagliatelle. Dodajte naribani parmezan i promiješajte. Na kraju dodajte par kapi extra-djevičanskog maslinovog ulja i poslužite toplo s još malo parmezana narezanog na listiće. Dobar tek!
Izvor: www.journal.hr
Naziv i sjedište tvrtke: PRODAN TARTUFI obrt za sakupljanje gljiva i trgovinu Vl. Vanda Prodan Sv. Ivan, Praščari 43 52420 BUZET Istra, HRVATSKA Kontakt informacije: e-mail: info@prodantartufi.hr | |||||||
Pratite nas na društvenim mrežama: |
TRIP ADVISOR | ||||
U sezoni sviježih bijelih i crnih tartufa u mogućnosti smo dostaviti sviježe naručenu robu express paketnom dostavom u roku 24h u sve zemlje diljem Europe, te 48h – 72h u ostatak svijeta. Sve ostale proizvode od tartufa također smo u mogućnosti dostaviti paketnom dostavom u bilo koji dio Europe i svijeta u vrlo kratkom vremenskom roku.
Svojim poslovnim partnerima, trgovinama i distributerima pružamo podršku kroz razne marketinške materijale.
Ukoliko ste zainteresirani za distribuciju naših proizvoda, detaljnije informacije i uvjete poslovanja možete zatražiti na info@prodantartufi.hr . Predstaviti ćemo vam naš asortiman te vas pobliže upoznati sa našom vizijom i procesom distribucije.
PRODAN TARTUFI obrt za sakupljanje gljiva i trgovinu, Vl. Vanda Prodan, Sv. Ivan, Praščari 43, 52420 BUZET (u daljnjem tekstu: PRODAN TARTUFI) zadržava sva autorska prava na korištenje fotografijama, tekstom i ostalim objavljenim materijalom, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Hrvatskoj. Fotografije, tekstovi i ostali materijal ne smiju se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publicirati niti na bilo koji drugi način upotrebljavati bez suglasnosti PRODAN TARTUFI.
Uvodne odredbe
PRODAN TARTUFI poštuje vašu privatnost te se obvezuje na zaštitu vaših osobnih podataka. Prikupljanje i čuvanje podataka izvodi se u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.
Podaci pokriveni sustavom politike privatnosti
Podatke koje od Vas prvenstveno tražimo i koji su zaštićeni:
– ime i prezime
– adresa e-pošte
– ostali podaci koje navedete, a napomenete da želite da ostanu tajni.
Svrha dobivenih podataka
Svi podaci koje PRODAN TARTUFI od vas dobije služe isključivo za:
– što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit
– osiguranja pružanja tražene usluge
– naše interne statističke obrade podataka
– mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala.
PRODAN TARTUFI jamči da će se prikupljenim podacima koristiti samo u navedene svrhe. Ustupanjem svojih osobnih podataka kroz sve oblike komunikacije dajete svoju izričitu suglasnost da vam se PRODAN TARTUFI može obratiti u navedene svrhe. U slučaju da ne želite da PRODAN TARTUFI kontaktira s vama, dužni ste o tome izričito pisanim putem izvijestiti PRODAN TARTUFI.
Vrijeme trajanja politike privatnosti
U trenutku kada dostavite svoje podatke pristajete na to da s vama kontaktiramo. Trenutak ulaska predstavlja vaš izričit pristanak na kontakt. Zaštita je privatnosti vaših podataka trajna i u svakom trenutno možete zatražiti prestanak email obavijesti. Nakon toga se PRODAN TARTUFI više neće koristiti vašim podacima osim za interne svrhe, npr. radi informatičke ili statističke obrade podataka.
Sadržaj politike privatnosti
Vašu adresu e-pošte i ostale podatke ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti stavljamo trećim pravnim i fizičkim osobama izvan PRODAN TARTUFI web stranice na raspolaganje bez vašeg pristanka, jer je to protivno našoj politici o privatnosti. PRODAN TARTUFI se drži stroge politike “no spam”. PRODAN TARTUFI ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ako je to moguće, čim prije.
Kolačići i internetske tehnologije
Kao što je slučaj i s mnogim drugim internet stranicama, i naša se može koristiti „kolačićima“ i drugim tehnologijama koje nam olakšavaju isporučivanje sadržaja ovisno o vašim područjima interesa, obrađivanje zahtjeva, i/ili analiziranje karakteristika vaših posjeta. Kolačići se sami po sebi ne mogu upotrebljavati za otkrivanje vašeg osobnog identiteta. Kad pristupate našoj web-stranici, ova informacija našim poslužiteljima identificira svojstva vašeg pretraživača, ali ne i vas. Želite li u bilo kojem trenutku izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu, možete ažurirati postavke svojeg internetskog pretraživača (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pretraživaču odabirom izbornika „Help“) Informacije možemo također prikupljati primjenom „pikselskih oznaka“, „mrežnih signala“, „praznih GIF-ova“ ili sličnih sredstava (zajednički nazvanih „pikselske oznake“) koja nam omogućuju saznati kad posjećujete naš portal i kako se koristite našim porukama e-pošte ili oglasima.
Promjena podataka
U svakom nam se trenutku možete obratiti radi pregleda svojih osobnih podataka, kao i radi ažuriranja, ispravka ili brisanja podataka. Do tog se trenutka u navedene svrhe koristimo vašim starim podacima.
Vaša suglasnost
Popunjavajući formulare na ovoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne, da ste poslovno sposobni i ovlašteni raspolagati danim informacijama te da ste u cijelosti suglasni da PRODAN TARTUFI vaše podatke upotrebljava i prikuplja u skladu sa zakonom i uvjetima naše politike privatnosti.
Transparentnost
Ako odlučimo mijenjati svoju politiku privatnosti, promjene ćemo postaviti na ovu stranicu tako da možete neprestano imati uvid u njih.
Dodatna objašnjenja
S uporabom naše stranice potvrđujete da ste pročitali Izjavu o privatnosti i da se s njom slažete.
Ako imate dodatna pitanja, probleme ili napomene u vezi s našom politikom privatnosti, možete nam to poručiti na info@prodantartufi.hr
NAME | DESCRIPTION | EXPIRY |
__sharethis__ | This cookie determines whether the browser accepts cookies. | Session |
CookieConsent | Stores the user's cookie consent state for the current domain | 1 year |
qtrans | Determines the preferred language of the visitor. Allows the website to set the preferred language upon the visitor's re-entry. | 1 year |
_ga | Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. | 2 years |
_gat | Used by Google Analytics to throttle request rate | 1 day |
_gid | Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website | 1 day |
collect | Used to send data to Google Analytics about the visitor's device and behavior. Tracks the visitor across devices and marketing channels | Session |
_fbp | Used by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real-time bidding from the third party advertisers. | 1 day |
GPS | Registers a unique ID on mobile devices to enable tracking based on geographical GPS location. | 1 day |
IDE | Used by Google DoubleClick to register and report the website user's actions after viewing or clicking one of the advertiser's ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user. | 1 year |
PREF | Registers a unique ID that is used by Google to keep statistics of how the visitor uses YouTube videos across different websites. | 8 months |
YSC | Registers a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen. | Session |